Το Ψωμί & η Οικογένεια

Η διατροφική αξία του ψωμιού

Το ψωμί είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία της ελληνικής διατροφής.

Μπορεί να αποτελέσει βασικό συστατικό για την παρασκευή οποιουδήποτε μικρού ή μεγάλου γεύματος και σχεδόν καθημερινά συνοδεύει το φαγητό μας. Αποτελεί βασική πηγή ενέργειας για τον οργανισμό, αφού προσφέρει υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Διακρίνουμε 3 βασικά είδη ψωμιού με βάση την προτίμηση της σύγχρονης Ελληνικής οικογένειας:

Ψωμί Σίτου
Το σταρένιο ψωμί αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και διαθέτει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά.

Ολικής Άλεσης
Το ψωμί ολικής άλεσης, αποτελεί φυσική πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β καθώς και πολύτιμων ιχνοστοιχείων, δεδομένου ότι κατά την άλεση του καρπού, ο φλοιός διατηρείται αναλλοίωτος. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, καλή πηγή πρωτεϊνών, ενώ παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και κορεσμένα λιπαρά και αποτελεί την ιδανική επιλογή για την καλή λειτουργία του εντέρου.

Πολύσπορο
To πολύσπορο ψωμί, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε εδώδιμες ίνες, χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα κι αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών. Το πολύσπορο ψωμί ΚΑΤΣΕΛΗΣ συνδυάζει σε μία φέτα την απόλαυση του σταρένιου ψωμιού με την μοναδική διατροφική αξία και την πλούσια γεύση των 10 σπόρων!